Udruga "Centar za žene Adela" ponovo dobila potporu Svjetske banke za svoj projekt

Kreirano Četvrtak, 21 Srpanj 2011

Zagreb, 30. lipnja 2011. – Osam nevladinih organizacija u Hrvatskoj danas je dobilo potporu Svjetske banke u iznosu od USD 45.000 u okviru programa Fonda za  civilno društvo (CFS) 2011. Potpore će pomoći nevladinim organizacijama u provedbi projekata uključivanja građana putem aktivnosti koje osnažuju i omogućuju skupinama civilnog društva da poduzimaju inicijative i utječu na razvojne ishode u čijem su središtu osjetljive i marginalizirane skupine i pojedinci.

Ovo je deseta godina zaredom kako Ured Svjetske banke u Hrvatskoj daje potpore organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj.
Nakon pomnog razmatranja 84 prijedloga, koje su predložile nevladine udruge iz cijele zemlje, odabrano je osam projekata. Projekti koji su ovogodišnji dobitnici obuhvaćaju širok raspon aktivnosti uključivanja civilnog društva kao što su: osnaživanje mladih i marginaliziranih skupina, socijalno uključivanje osoba s invaliditetom te zaštita okoliša.
Među dobitnicima je i sisačka udruga "Centar za žene Adela" (za projekt radne terapije za nova znanja), koja je potporu Svjetske banke već jednom dobila za SOS telefon za žene žrtve nasilja.
Centar za žene Adela ove godine dobila je potporu za projekt – Radna terapija za nova znanja i vještine.
Glavni cilj projekta jest organizacija terapeutsko-edukativnih radionica za žene žrtve obiteljskog nasilja koje će im omogućiti zapošljavanje i pridonijeti povećanju njihove konkurentnosti na tržištu rada. Radionice će se također usredotočiti na podizanje samopoštovanja i samopouzdanja ovih osjetljivih skupina žena kao i na osvještavanje javnosti o obiteljskom nasilju.

http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Sunday the 21st. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | Themesbase