U Sisku obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Kreirano Utorak, 26 Studeni 2013

Centar za žene Adela organiziro je javnu akciju u subotu, 23. studenog 2013. godine, na Gradskoj tržnici Kontroba u suradnji s Policijskom upravom Sisačko moslavačkom, Obiteljskim centrom Sisačko moslavačke županije i udrugom Invalida rada grada Siska u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Akcija je organizirana u sklopu projekta “Sigurno mjesto” koji provode udruge: Ženska soba – Zagreb, S.O.S. telefon Poziv u pomoć – Virovitica, Delfin – Pakrac, Centar za žene Adela – Sisak. Ovaj projekt financijski podržava Europska unija.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač obišao je štand koji je na sisačkoj tržnici „Kontroba“ postavio Centar za žene Adela i tako se uključio u obilježbu 25. studenoga, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Centar za žene Adela svojim je aktivnostima vodeća udruga na području zaštite žrtava nasilja u obitelji, svoj projekt Sigurne kuće za žrtve, tajnog skloništa provode već pet godina. U tih pet godina kroz sklonište je oko 120 žena i oko 150 djece. Potreba za smještajem s godinama se povećava.
Marijanka Kovačević, predsjednica Centra za žene Adela zadovoljna je suradnjom sa Sisačko-moslavačkom županijom, godišnje je ta pomoć oko 250 000 kuna, što je otprilike četvrtina potrebnih sredstava za rad Tajnog skloništa.
Kovačević je još jednom ponovila naputak za ponašanje žrtve nasilja: „Kad žene prihvate to saznanje da su žrtve obiteljskog nasilja, odmah treba nazvati policiju, broj policije je 192. Ako im je teško nazvati policiju, neka se obrate na naš broj telefona 044 888 888. Taj je telefon dostupan 24 sata dnevno svaki dan u godini!“
Ono što je u ovom trenutku najpreča potreba Tajnog skloništa su, jer je zima praktički već tu, sredstva za grijanje.

izvor: smžinfovijesti

 

Monday the 20th. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free wordpress templates