Predstavljanje istraživanja o partnerskom nasilju

Kreirano Srijeda, 22 Svibanj 2013

U organizaciji Centra za žene Adela iz Siska i Autonomne ženske kuće Zagreb u Sisku u hotelu Panonija u srijedu, 22. svibnja 2013. s početkom u 10 sati bit će predstavljeni rezultati istraživanja „Implementacija hrvatskog zakonodavstva vezanog uz partnersko nasilje – Izvještaj o ljudskim pravima“.

Autorice istraživanja su predstavnice američke organizacije Advocates for Human Rights (AHR) iz Minnesote u suradnji s Bulgarian Gender Research Foundation i Autonomnom ženskom kućom Zagreb.
Organizacija Advocates for Human Rights je publicirala više od 75 izvještaja dokumentirajući prakse vezane uz ljudska prava u više od 25 zemalja, te joj je dodijeljen poseban konzultantski status pri Ujedinjenim narodima.
Rezultate istraživanja predstavit će Neva Tőlle i Valentina Andrašek iz Autonomne ženske kuće Zagreb.
Istraživanje u RH provedeno je sa svrhom dobivanja sistematiziranog uvida o načinu provedbe zakona koji štite žrtve obiteljskog nasilja na području cijele RH, a od strane svih relevantnih institucija te nevladinih organizacija. Istraživanje je provedeno kroz 67 intervjua sa djelatnicama/cima različitih institucija i nevladinih organizacija. Izvještaj o provedenom istraživanju sadržava i preporuke za poboljšanja u provedbi zakona te se nadamo da će kao takav biti koristan svima koji su sudjelovali u istraživanju, a u konačnici ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji.
-Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu, te da ćemo na taj način zajednički pridonijeti poboljšanju stanja u svim sektorima koji se bave rješavanjem problematike obiteljskog nasilja – naglasila je Marijanka Kovačević iz Centra za žene Adela Sisak.

Sunday the 31st. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | Themesbase