Donacija za Centar za žene Adela

Kreirano Srijeda, 30 Travanj 2014

U prostorijama Udruženja obrtnika Siska uručeni su poklon bonovi i donacija za Centar za žene Adela za koji su se prikupljala sredstva u sklopu humanitarne akcije koju je u prosincu prošle godine organizirala Sekcija frizera i kozmetičara Sisak.

Riječ je o humanitarnoj akciji „Šišanje za 5 kuna“ u sklopu koje je više od dvadeset frizerki i frizera ošišalo šestotinjak Siščana u hotelu Panonija za samo 5 kuna. Donaciju je predsjednici Centra za žene Adela Marijanki Kovačević uručila predsjednica Sekcije frizera i kozmetičara Sisak Ivanka Čačić.
-Ova je akcija imala dvostruko značenje. Sakupljali smo sredstva za Centar za žene Adela, a istovremeno je akcija imala humanitarni značaj i za građane grada Siska koje su naše frizerke ošišale za samo 5 kuna. Frizeri su radili punih devet sati i na tome im se zahvaljujem. Također se zahvaljujem i Gradu Sisku na velikoj pomoći i razumijevanju u organizaciji same akcije. Danas je iznimno teško biti obrtnik i opstati u nikad težim uvjetima, ali obrtnici su dokazali da se za humanitarnu stvar uvijek se nađe koja kuna više – rekla je Ivanka Čačić.
Upravo su se obrtnici svojim radom i materijalnim donacijama nesebično uključili u ovu akciju te u ukupnom iznosu od 16.120 kuna potpomogli rad i djelovanje Centra za žene Adela, odnosno Skloništa za žene. Također je dogovoreno kako će članovi Sekcije frizera Sisak besplatno šišati korisnice i njihovu djecu koji su smješteni u Skloništu.
Predsjednica Adele Marijanka Kovačević zahvalila je na donaciji i pomoći obrtnika.
-Obzirom da postoji puno stvari koje mi ne možemo sami financijski pokriti za potrebe Skloništa za žene, zahvaljujem se svim obrtnicima koji su odradili velik dio posla za naše korisnice i djecu kako bi im bilo puno ugodnije u Skloništu. Puno nam znači i besplatno šišanje, jer većina naših korisnica u Sklonište dolazi bez financijskih sredstava – rekla je Kovačević.
uručenju donacije prisustvovali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Ivan Đumbir i zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić. Naime, Grad Sisak financijski je podržao održavanje humanitarne akcije „Šišanje za 5 kuna“, a u proračunu Grada Siska i ove je godine osigurano 84 tisuća kuna za Centar za žene Adela, odnosno za Sklonište za žene.

izvor:sisak.hr

Sunday the 31st. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free wordpress templates