Akcije u Sisku i Petrinji

Akcije u Sisku i Petrinji

Centar za žene Adela u suradnji s Policijskom postajom Petrinja i CZSS Petrinja, te Policijskom postajom Sisak i CZSS Sisak organizirao je i ove godine javne akcije u prigodi obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Na petrinjskoj Gradskoj tržnici javna akcija je održana u subotu 19. rujna 2020. godine, dok je u Sisku akcija održana u utorak 22. runa 2020. godine, na sam Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Predsjednica Centra za žene Adela Senka Filipović zahvalila se petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću, koji se priključio akciji u Petrinji, na podršci, a ujedno se zahvalila i medijima na praćenju aktivnosti Centra.

Akciji u Sisku podršku su dali i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, kao i zamjenik gradonačelnice Grada Siska Marko Krička.

Predsjednica Centra za žene Adela, Senka Filipović je podsjetila kako Centar djeluje na dvije lokacije. „Puno osoba ne zna da još postojimo. U Sisku gdje je naše Savjetovalište u Ulici S.S.Kranjčevića 6 gdje pružamo žrtvama nasilja i članovima njihovih obitelji savjete naše pravnice i naše socijalne radnice, dakle to su besplatna savjetovanja za žrtve nasilja i za članove njihove obitelji. Imamo i otvoren SOS telefon na koji se žrtve nasilja mogu javiti za pomoć i podršku od 0 do 24 sata. Taj broj je 044 888 888. Ono najvažnije što mi radimo je smještaj žrtava nasilja u sklonište. Mi tim žrtvama nasilja osiguravamo smještaj, podmirivanje osnovnih životnih potreba, pružamo im stručnu pomoć te svu ostalu potrebnu pomoć kako bi ostvarili svoja prava i kako bi zaštitili svoje živote, živote svoje djece od nasilnika“.

Image1.jpg Image2.jpg Image3.jpg

Image4.jpg Image5.jpg Image6.jpg

Image7.jpg Image8.jpg Image9.jpg

Image91.jpg Image92.jpg Image93.jpg

Image94.jpg

foto: portal53.hr

 

Ispis