Javna akcija u Glini

Javna akcija u Glini

Stop nasilju nad ženama!, poručeno je iz glinskog gradskog parka prilikom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U Gradskom parku na Trgu bana Josipa Jelačića održano je obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Organizatori ovog okupljanja bili su Centar za žene Adela, Centar za socijalnu skrb Glina i Policijska postaja Glina, dok je logistiku podršku dao Grad Gline. Na obilježavanju su sudjelovali i učenici Osnovne škole Glina i Srednje škole Glina koji su dijelili promotivne materijale.

Naime, svakog 22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković poručio je kako je došao podržati akciju, no i naglasio kako je potrebno još puno raditi na tome, pogotovo prenijeti na mlade koji su nazočili obilježavanju svijest o problemu nasilja u obitelji:

“Grad koliko može sudjeluje i podržava rad Udruge Centar za žene Adele. Bitno je ovakve dane obilježavati da se široj javnosti prikaže rad udruga, ali i da se žrtvama nasilja pokaže da nisu same i da se imaju kome obratiti i gdje tražiti pomoć.”

Predsjednica Centra za žene Adela Senka Filipović i ovom je prilikom zahvalila Gradu i donatorima bez kojih se, kako kaže, ovo obilježavanje ne bi moglo održati.

“Zahvaljujem Gradu Glini, gradonačelniku i suradncima što podržavaju našu akciju, naš rad i financiraju nas toliko godina. Bez lokalnih donatora mi ne bismo mogli funkcionirati i pružati pomoć ženama i djeci koji su žrtve nasilja u obitelji.”

Centar za žene Adela djeluje na dvije lokacije od kojih je jedna na području Siska gdje se uz glavni ured nalazi i savjetovalište u kojemu se pružaju besplatni savjeti te posjeduju i sklonište koje se nalazi na tajnoj adresi. Na tajnoj adresi žrtvama se pruža utočište i osiguran im je smještaj, ali isto tako pomoć u svim potrebitim segmentima.

Na njihovu veliku žalost, poručuje predsjednica, sklonište je u kontinuitetu popunjeno, a posebice nakon dolaska pandemije, a potom i razornog potresa. Do sada, u proteklih šest mjeseci, već je dostignuta brojka koja se inače mjeri na godišnjoj razini. Pozvala je sve žene i žrtve nasilja da se ne boje potražiti pomoć, kako je sve anonimno i kako će u najkraćem mogućem roku biti zbrinute i spašene.

nacionalni_dan_glina00001.jpg nacionalni_dan_glina00002.jpg nacionalni_dan_glina00003.jpg

nacionalni_dan_glina00004.jpg nacionalni_dan_glina00005.jpg nacionalni_dan_glina00006.jpg

tekst i foto: Radio Banovina

Ispis