Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Sisku

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Sisku

Centar za žene „Adela“ danas je na tržnici Kontroba obilježio 25.11. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Sisak i Policijskom upravom Sisačko-moslavačkom organizirali su podjelu edukativnog materijala o postupanju u slučaju nasilja u obitelji i razgovor stručnog tima sa zainteresiranim Siščankama i Siščanima.

„Dok država ne institucionalizira brigu o žrtvama obiteljskog nasilja i ne počne provoditi Istanbulsku konvenciju, Grad mora voditi brigu o udrugama koje rade posao države, a Centar za žene Adela to radi već dugo i dobro. Zato ćemo u 2023. godini trajno riješiti dugogodišnji smještajni problem žrtvama obiteljskog nasilja i osigurati prostore koji će pružiti puno bolje uvjete za rad Centra za žene Adela i puno bolje uvjete onima najranjivijima“, najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček pridruživši se obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama prisustvovale su i pročelnica županijskog Upravnog odjela za poslove župana Sanja Mioković kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić.
„Nasilje se, na žalost, prijavljuje u malom broju slučajeva. Stoga je potrebno jačati odlučnost žena da proživljeno nasilje prijavljuju u nastojanju da se sljedeće moguće nasilje spriječi, a već počinjeno nasilje sankcionira na odgovarajući način“, istaknuto je na današnjem obilježavanju u Sisku.

sisak_2511_1.jpg sisak_2511_5.jpeg sisak_2511_6.jpeg

tekst i foto: Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija

Ispis