Radio Banovina: U Glini o nasilju nad ženama: “Nemojmo šutjeti i zatvarati oči!”

Ispis

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline, a u suradnji sa Centrom za žene Adela iz Siska, u utorak, 2. svibnja u Knjižnici i čitaonici Glina održano je predavanje o nasilju nad ženama.

O nasilju nad ženama, o projektu “Zaustavimo nasilje nad starijim osobama” kojemu je cilj borba za dobrobit i dostojanstvo starijih osoba, ali i o ostalim projektima i aktivnostima Centra za žene Adela Sisak bilo je riječi na predavanju u Knjižnici i čitaonici Glina. Predavanje je održala dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a sve se odvijalo u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline.

S obzirom da je rad Centra prepoznat od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sisačko-moslavačke županije i jedinica lokalne samouprave, željeli smo taj rad približiti i stanovnicima Gline, pogotovo ženama, rekao nam je predsjednik Povjerenstva Bojan Dadasović.

U Hrvatskoj je svakih 15 minuta jedna žena zlostavljana, bilo da je riječ o fizičkom, emocionalnom, materijalnom ili duhovnom zlostavljanju. Obiteljsko nasilje najčešći je pojavni oblik nasilja, a razgovorom o njemu i upoznavanjem javnosti s njime, mi ga zapravo preveniramo, rekla nam je dr. sc. Daša Poredoš Lavor izrazivši zadovoljstvo što je, kao predstavnica Centra za žene Adela Sisak, dobila priliku predstaviti njegov rad i u Glini.

Centar za žene Adela Sisak osnovan je 2003. godine s ciljem ekonomskog osnaživanja žena, kao i pružanja pomoći i podrške žrtvama obiteljskog nasilja. Riječ je o nevladinoj udruzi u sklopu koje od samog njenog osnutka djeluje Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja, a do otvaranja Tajnog skloništa 1. srpnja 2008. godine, žene, žrtve obiteljskog nasilja kojima je bio ugrožen život, nisu bile u potpunosti zaštićene. Sada u Tajnom skloništu žrtve nasilja imaju sve što bi imale i u vanjskom svijetu.

Na adresi Centra za žene Adela u Kranjčevićevoj 6 u Sisku psihosocijalno savjetovalište provodi se utorkom od 17 do 18 sati, a od 18 do 19 sati pravno savjetovalište. Bitno je za naglasiti i kako je od veljače 2006. otvoren i SOS telefon Centra za žrtve obiteljskog nasilja koji radi 24 sata dnevno, a broj je 044/888-888.

fotografije i audiozapisi dotupni na: http://www.radio-banovina.hr/glini-nasilju-nad-zenama-nemojmo-sutjeti-zatvarati-oci/

Thursday the 9th. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | Themesbase