Portal53: Za projekte i programe šest udruga iz socijalne skrbi osigurano gotovo 113 tisuća kuna

Ispis

U Maloj vijećnici petrinjske gradske uprave zamjenik petrinjskog gradonačelnika Branimir Bešlić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vladimir Demetrović potpisali su sa šest udruga ugovore o namjenskoj doznaci sredstava namijenjenih financiranju udruga koje su se javile na Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz socijalne skrbi.

Članica Povjerenstva Izabela Žilić je istaknula kako je navedeni javni natječaj bio raspisan u siječnju ove godine i na njega se prijavilo sedam udruga, a odobreno je financiranje za njih šest. „Odobren iznos je 130 tisuća kuna, mi smo po ovim programima dodijelili oko 113 tisuća kuna. Osnovna namjera i strategija te kriteriji pri ocjenjivanju tih projekata bili su programi koji su usmjereni poboljšanju kvalitete života starijih osoba, programi prevencije rane institucionalizacije starijih osoba, razvijanje mreže socijalnih usluga“, rekla je Žilić.

Udruzi „Naš život“ za projekt „Niste sami“ odobreno je 30 tisuća kuna, dok je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za projekt „Mala kuća za veliku pomoć“ također dobila 30 tisuća kuna. Na potpori se u ime te udruge zahvalila Štefica Grubar.

„Nastavljamo projekt kojeg radimo već nekoliko godina, pomoć u Maloj kući gdje se održavaju različite igraonice, radne terapije s djecom s teškoćama u razvoju, gdje su uključeni i odrasli članovi i to je nešto što ne možemo prekinuti nikako. Ova sredstva koje dobivamo od grada naravno da ne samo nama nisu dostatna i dovoljna, nego sigurna sam i svima vama. Grad Petrinja ne pomaže našu Udrugu samo kroz novčana sredstva nego i na drugačije načine, ponekad su tu i pojedinačni slučajevi gdje se rješavaju problemi, od problema naših barijera. To moramo nastaviti“, rekla je Grubar.

Centar za žene Adela za projekt podrška Tajnom skloništu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja odobreno je 8.675 kuna, Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije za projekt „Sretni u starosti“ odobreno je 12.144 kune, Dobrotvornom društvu Merhamet Sisak za projekt Prikupljanja i pružanje humanitarne pomoći odobreno je 10 tisuća kuna, a Udruzi za pomoć i njegu starim i nemoćnim osobama „STAR“ za projekt Volim svoj dom odobreno je 21.200 kuna.

izvor: http://portal53.hr/?p=15859

Friday the 7th. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free joomla templates