Portal sisak.info – O prijateljstvu se s učenicima razgovaralo u Knjižnici – još jedna preventivna aktivnost u zajednici

Ispis

“Prijateljstvo je moj izbor“ bio je naslov razgovaraonice koju su volonterke dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Ivančica Velić održale u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku koja je stalni partner Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ u zajednici. Sudionici susreta bili su veseli učenici 4 b razreda Osnovne škole 22. lipnja predvođeni profesoricom Sanjom Basta.

Nakon međusobnog upoznavanja, Daša Poredoš Lavor učenicima je pročitala priču „Dvoboj u košari za otpatke“, nakon čega je nastupila zajednička diskusija o prijateljstvu i mirnom rješavanju sukoba, a potom i crtanje doživljaja priče. Učenici su bili vedri, veseli i dinamični u radu, te odlično shvatili poruku priče i radionice. Izdvajamo neke od zaključaka učenika:

– Možeš imati i tisuću prijatelja, ali bitno je da vrijede (da budu pravi prijatelji)

– Pazite što radite jer svaki život vrijedi

– Čuvaj prijateljstvo jer lakše ga je izgubiti, a teže zadržati

– Nikad se nemojte tući jer ćete tako izgubiti prijatelje

– Nikad se nemoj svađati jer možeš nekoga uvrijediti, a on ti može stostruko uzvratiti

– S drugima treba dijeliti, a ne se s njima svađati

– Ne smijemo biti pohlepni

Ovaj susret dio je volonterskih aktivnosti projekta SuPER – Susreti podrške, edukacije i rada koji je podržan od Grada Siska. Nositelj projekta je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partner projekta je Centar za žene Adela.

izvor: http://www.sisak.info/o-prijateljstvu-na-razgovaraonici-u-sisackoj-knjiznici/

Friday the 7th. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free themes