Centar za žene Adela u novoj Sigurnoj kući

Centar za žene Adela u novoj Sigurnoj kući

Sisačko sklonište za žrtve nasilja u obitelji Sigurna kuća uselila je nedavno u novi prostor koji je Grad Sisak kupio i prilagodio potrebama smještaja žena i djece žrtava obiteljskog nasilja. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima danas je obišla novi prostor u koji je Grad Sisak uložio preko pola milijuna eura kako bi stvorio primjerenije i sigurno mjesto za žene i djecu žrtve nasilja, koji se u njemu smještaju na zahtjev policije ili Centra za socijalnu skrb.

Nova Sigurna kuća omogućit će da se znatno veći broj žrtava obiteljskog nasilja privremeno smjesti na sigurno. Protekle je godine čak sedamdesetak žrtava obiteljskog nasilja moralo potražiti drugi sigurni smještaj, izvan našeg grada i na području susjednih županija.

„Nije nam prihvatljivo da osobe i djeca koja već proživljavaju traumu i koja za ništa od onoga što im se nažalost događa nisu krivi, i dalje budu traumatizirane preseljenjima. Zato smo odlučili riješiti pitanje povećanja kapaciteta Sigurne kuće i zadovoljna sam što smo našli prostor u kojem će vrijedne žene iz Centar za žene Adela moći obavljati svoj posao na lakši i način primjereniji štićenicima“, kazala je gradonačelnica prilikom posjete novoj Sigurnoj kući.

Predsjednica Centra za žene Adela Senka Filipović upoznala je gradonačelnicu i pročelnika Gorana Grgurača s trenutnim stanjem u kući i upoznala ju s dijelom trenutnih korisnika. Gradonačelnica je pripremila i prigodni predblagdanski paket koji će posebno razveseliti svu dječicu u Sigurnoj kući.

izvor: sisak.hr


Ispis   E-mail