U Sisku održane Plazma Sportske igre mladih

U Sisku održane Plazma Sportske igre mladih

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih 2018. pod geslom "Zajedno više možemo - u akciji s policijom", Ministarstvo unutarnjih poslova s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima

, pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja, ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Ovakve se igre održavaju diljem Hrvatske, a jedna od njih održana je 18. svibnja, u Sisku na igralištu NK Segesta.

U druženju s policijskim službenicima učenici su dobili korisne savjete, a u sklopu današnje provedbe II. komponente projekta ''Zdrav za 5'', koja se odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću, kao i na prevenciju kaznenih djela, promovirajući pritom pozitivan stav odnosno poruku koja glasi NE drogi, NE alkoholu, NE igrama na sreću -"ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST“, prisutnima su dijeljene publikacije i letci na temu prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti zlouporabe droga, alkohola i kocke te važnosti promicanja pozitivnih životnih stilova.

Svoje aktivnosti u edukativno-informativnom kutku imali su i partneri, između ostalih i Centar za žene Adela-Sisak.

tekst: mup.hr


Ispis   E-mail